fredag den 13. april 2012

Thisted Bryghus: TB Porse (1) - UPDATE: nu også Guld Porse

OK, hvad blev det så? Altså det, der kom med på påsketuren til det Jydske? Man kan faktisk i nogen grad kalde det at gå over åen efter vand... Jeg tog jysk øl med til Jylland! Nu er det sådan, at et af mine foretrukne påfyldningshuller - Metro - er relativt velforsynet i Thisted Bryghus' større partier, herunder den gode TB-serie - dem med sort etiket, der er nummereret fra 1 - 6 med store tal i forskellige farver.

TB Porse er nr. 1 i serien - og ved Gud, det er nok også en 1'er i smagssammenhænge! Der er tale om en ret almindelig pilsner af type, men der er sat voldsomme mængder af porse til den - ja, den har faktisk nærmest fået IPA-karakter!

Forestil dig en forårsdag på den jyske hede, hvor regnen lige er stoppet og solen brudt igennem skydækket. Forestil dig, du går en tur mellem lyng, fyr og birk. Forestil dig så, at du tager en dyb indånding gennem næsen - blot for at opdage, at du står midt på en eng med porse! Sådan er det at stikke næsen ned i denne drøm af en øl...

Og smagen lever til fulde op til duften - rund og blød, og alligevel med en krydret kant fra porsen... Den passede uforskammet godt til maden, som bestod af kogt skinke, stuvet spinat og kartofler...

Thisted Bryghus: TB Porse (1): 10/10 på Qvistgaards ØLometer!

Derudover havde jeg en Stronzo Golden Ale med, som jeg synes, min mor skulle smage. Den var også god, men virkede faktisk lidt mere tam, end porsen i påskesammenhænge. Og en Triple også fra Thisted. Den er 'kogt sammen' af tre brygmestre og af tre opskrifter. Den er stor, rund, fed og kraftig. Den var måske endda lige krydret nok til lammekøllen, og det skal der dog noget til at matche, men dejlig var den. En rigtig anmeldelse følger.

---------

UPDATE:

Thisted har også en GULD Porse. I følge hjemmesiden er der mere end 5 gange så meget porse i TB Porsen, som i den almindelige porse. Hvor GULD Porsen så ligger på den skala, ved jeg ikke, men der er rigtigt meget af den samme oplevelse af vestjysk hede og eng, som i TB Porsen - en rigtigt dejlig pilsnersk øl med en flot gylden farve og et godt, solidt skum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar