onsdag den 9. maj 2012

Godt nyt: Øl er sundt! Men det vidste vi jo godt... UPDATE: men kun for os gamle!

Det har været 'all over' i pressen: øl er sundt! Bryggeriforeningen har kaldt forskere sammen, der siger netop det, og Arne Astrup - den ind imellem lidt 'letkøbte' (i ordets bogstavelige betydning) superprofessor fra Københavns Universitet - har meldt ud, at øl kan sammenlignes med vin: et par genstande om dagen er udmærket!

Ganske vidst skal øllet (eller vinen, hvis det er det, man foretrækker) indtages sammen med et sundt måltid. Men dét er der jo absolut ingen indbygget modsætning i! Man kan også i mange sammenhænge med fordel putte (noget af) øllet ned i maden - øl er fantastisk til at krydre f.eks. kød med...

To-tre glas om dagen, som de siger, må svare til et par genstande. Der må med andre ord være tale om små glas - sådan 2 - 2 1/2 dl. hver. Så samlet set vil 1/2 liters øl med en ikke for voldsom alkoholstyrke også være i orden. Så skal man bare huske at kompensere for de ekstra kalorier, øllet giver, sådan cirka et halvt stykke med leverpostej pr. genstand...

Og alt dette samtidig med, at jeg går rundt og glæder mig over østjysk digterkunst for fulde gardiner - et sublimt udtryk for ægte venskab:

"Så længe, der er øl i min kop, så må du altid drikke først. Så længe, der er blod i min krop, så skal du aldrig føle tørst."
(De eneste To: Peter Sommer & Simon Kvam)

Man bliver sgu' helt stolt over at være østjyde... Og så beviser det jo bare det, vi vidste i forvejen: øl er tykkere end blod!

---------

UPDATE: man skal være voksen (altså mindst 45), før effekten på sundheden kan måles. Det hænger sammen med, at det er fra da af, der er forhøjet risiko for hjerte-karsygdomme, og det er den risiko, indtagelsen af øl kan reducere! Så til børnene: nej, du må stadig ikke drikke fars øl!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar