søndag den 21. oktober 2012

Fanø Bryghus: Fanø Vadehav

Praktisk søndag. Sådan er det tit herhjemme. Lørdagen går med at slappe af, restituere sig oven på arbejdsugen, lave hyggelige familieting osv. Søndag er praktisk søndag. Denne gang involverede det steder som flaskeautomat, genbrugsstation og byggemarked. Og omfattede det sidste affald efter flytningen, de sidste lamper, en loftslem, der skulle gøres klar til vinteren, og lidt - meget lidt - havearbejde.

Ovenpå sådan en tur trænger man til et glas øl. Jeg har aldrig været god til at drikke øl i løbet af dagen - hverken til frokost eller når 'arbejdet er halvt færdigt'. Jeg bliver træt, døsig og doven. Men når arbejdet er helt færdigt, er der fri ret til selvforkælelse...

Ikke noget overhumlet. Noget med krop, kant og karakter. Jeg overvejede kort en porter, men så faldt blikket på Fanø Vadehav. Mørk, kraftig ale. Måske skyldes min trang til noget med substans, at frokosten bestod af en bakke flæskesvær midt i alt arbejdet...?

Af bagetiketten fremgår, at øllen er en aftenøl og skabt til at akkompagnere udsigten over vadehavet. Det er altså IKKE meningen, øllen skal illudere vadehavet i sig selv...

Det er en meget mørk ale. Mørkere end den brownale, jeg anmeldte i går. Næsten uigennemsigtig, men klar. Skummet er mørkt beige og står helt perfekt i glasset: højt, fast og med både store og små bobler. En flot start!

Duften er overraskende mild. Lidt humle i form af moden frugt, malt i form af lidt brød - ikke for mørkt brød; der er jo trods alt hvedemalt i.

Smagen er overraskende: bitter - nærmest sur, igen brød. Lidt rosmarin i ganen. Ikke så meget mere. Efter en stund fortager bitterheden sig til fordel for noget metallisk, men også strejf af kaffe og chokolade.

Ryan Witter - den hidtidige brygmester på Fanø - har sagt op for at drage hjem til England. Det bliver rigtigt spændende at se, hvad de gode fanniker finder på nu.

Fanø Bryghus: Fanø Vadehav: 7/10 på Qvistgaards ØLometer

Beklager de fedtede glas i går og i dag.
Nu HAR opvaskemaskinen fået salt igen...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar