fredag den 30. marts 2012

Indslev Bryggeri: Påske Hvede

Jeg har tidligere udtrykt mig skeptisk om hvedeøl. Og om påskebryg. Så hvad kan det ikke blive til, når de to forenes? Indslev, der kun laver hvedeøl, har også et bud på højtidens bryg, og her er der tale om en meget lys, let nærmest pilsneragtig øl med et flygtigt skum og masser af brus.

Duften - ja undskyld, men altså - startede med en snært af ... tis. Den fortog sig dog hurtigt, og tilbage var en let tone af noget blomsteragtigt og så naturligvis hvedemel. Hvedeøllens tendens til fadhed koblet med påskeøllens sødme - det lyder som en farlig cocktail...

Smagen er først og fremmest sød. Men lettere end mange andre påskeøl og uden fedtede fornemmelser i mundvigene. Fedmen er tydelig, og selvom de skriver på etiketten, at brygget er velegnet til 'det sprøde danske forårskøkken', er jeg nu ikke sikker på, jeg er enig.

Der er ikke meget bitterhed i smagen, så derfor kan øllen godt være kontrapunktisk til f.eks. havsmagen i fjordrejserne og bitterheden i en frisk salat. Men balancen kan hurtigt blive tippet så meget, at maden kommer til at dominere øllen. Klipper du f.eks. lidt dild eller purløg over rejerne eller ægget, taber øllen for let kampen, og bliver til en lidt trist fætter i glasset.

Indslev Bryggeri: Påske Hvede: 6/10 på Qvistgaards ØLometer. Det ene point, der løfter Påske Hveden fra ren middelmådighed, får Indslev for at have forsøgt sig med en fornyelse af påsketraditionen. Men en lidt kraftigere humle havde nu været dejlig...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar