fredag den 23. marts 2012

Stronzo Brewing Co.: Golden Ale (anmeldelse)

Man ved godt, der er noget interessant under opsejling, når man kan mærke den barnlige begejstring sprede sig i kroppen. Forventningens glæde får én til at smile fjollet til alle mulige fremmede mennesker, der glor på én, som var man tosset - hvilket nok ikke er helt forkert når alt kommer til alt.

Begejstringen skyldes, at jeg nu atter er kommet i besiddelse af en Stronzo Golden Ale... Jeg har skrevet om den før, og mon ikke, jeg kommer til at gøre det igen? Med mindre, naturligvis, den skuffer fælt i dag.

Stronzo ligger i Kødbyen, og kødfuld er i sandhed, hvad man kan kalde den. Blot 'indholdsfortegnelsen' kan aktivere spytkirtlerne:

Palemalt (deraf de klare henvisninger til pale ale'erne)
Biscuitmalt
Sorachi Ace humle (en japansk humle, der øjensynlig er meget tydelig i duften
Amarillo humle (en fætter til Cascade, der er en gammel kending i ale-bryg. Om Amarillo skriver Humlegården (humle.se): Den har en blommig och citrusaktig aromkaraktär som liknar Cascade men som drar mer åt blodapelsin / blodgrapefrukt med inslag av tropisk fruk)

Så er der lagt op til Garden Party i mundhulen! Henrik - denne skal sgu' drikkes til Mezzoforte!

Så sker det: kapslen er af - og mens brygget lige står og samler sig i glasset, ryger duftstofferne lige over i næsen. I flg. flasken bruger Stronzo til denne late hopping, som betyder, at humlen tilsættes sent og derfor bevarer flest mulig duftnuancer.

Duften er blomstret grænsende til det parfumerede, men frisk, citrusagtig - slet ikke tung og vammel. Jeg kommer til at tænke på friskhakket citrongræs. Syren er markant i smagen. Den er der fra første strejf på tungen og helt ned bagerst i mundhulen. Stor bitterhed. Stor frugt. Æbler og blommer lige før, de er helt modne.

Skummet er formidabelt - hårdt, flødeskumshvidt og med en fantastisk bitterhed i smagen.

Er dette en perfekt 10'er? Hvis man endelig skulle ønske noget anderledes, skulle det være, at der var lidt mere tyngde i duften, lidt mere muld. Men så havde det jo ikke været en golden ale - en lys, overgæret forårsdrøm, der kan drikkes på terrassen i parasollens skygge, til en solid påskefrokost (den massive bitterhed vil kunne matche enhver karrysild, men jeg ville nok passe på sammen med de marinerede sildebidder), en god aften med en bog.

Selv efter 20 minutter (blev lige ringet op af Gallup, der ville vide noget om min holdning til Femern-forbindelsen - honestly, I couldn't care less!) er smagen massiv bitterhed, citrongræs i overtonerne og et strejf af eksotiske blomster i toppen.

Stronzo Brewing Co.: Golden Ale: 10/10 på Qvistgaards ØLometer!

Skål far, og tillykke med fødselsdagen :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar