lørdag den 3. november 2012

Nibe Bryghus: Lanternen Belgisk Dubbel Julebryg

Lanternen er en rigtig blandingsøl. Den er lavet på belgisk gær, men med amerikansk og engelsk humle. Det er en belgisk inspireret dubbel (altså ikke en trippel), men alligevel 'brandes' den som en juleøl.

De skriver på etiketten, at den er kastanjebrun, og det er i sandhed rigtigt - og cirka lige så gennemsigtig som en kastanje. Skummet fortager jeg hurtigt, men er ellers pænt beige.

I duften er der noget blomstret - eller også er det bare mine bange anelser, når det nu er en belgier? Det kan naturligvis også være humle... Der er også en lille snært af gær, som kan stamme fra de gærrester, der sikkert er det, der gør øllen uklar.

Smagen er meget blød. Den er blottet for bitterhed. På trods af en alkoholstyrke på 6,5 % vol., er den helt ude af stand til at frembringe så meget som snerten af sprit. Derimod er smagen udpræget rund, kageagtig, en chokolademuffin med ikke helt nok chokolade... Misforstå mig ikke, den smager ikke af dej eller ufærdig, den smager bare af kage - og ikke så meget andet. Det er en rar kage. En mild kage med rundhåndet brug af sukker i dejen.

Men man sidder lidt og savner noget krymmel eller flødeskum. Et eller andet, der kan gøre den interessant.

Nibe Bryghus: Lanternen Belgisk Dubbel Julebryg: 6/10 på Qvistgaards ØLometer

1 kommentar:

  1. Har nu selv smagt en version med udløb april 2013. I næsen en duft af boullion! og sødlige krydderier. Overvældende kvalm. Mangler klart humlespids til at balancere det klistrede. Skummet falder hurtigt. Mundfylden middel med en svag note af alkohol. En flad øl trods de 6,5 %. Som dubbel er den noget ved siden af og de sødlige julekrydderier gør desværre ikke øllen særlig god. Den har stået længe i skabet og måske har jeg ventet for længe, men oplevelsen blev ganske kort og uden hurraråb. På en skala fra 1-10 kan den snige sig op på værdien 2.

    SvarSlet